Gerookte eend met vier manieren van biet
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
Licht gegeleerde bietensoep met wasabi
- Bietjes schillen en in blokjes snijden.
- Ui glazig bakken in wat olie, kerrie erdoor roeren.
- Biet en deel van bouillon toevoegen en 30 minuten koken (of tot de biet gaar is).
- Pureren en met rest bouillon en tomatenpuree opnieuw aan de kook brengen.
- Laat de gelatine weken en roer deze door de soep.
- Gebruik voor de bereiding van de licht gegeleerde wasabi het water, suiker, wasabi en de gelatine.
- Kook deze op en vul de glaasjes.
Cannoli van rode biet gevuld met truffelcrème
- Kook de bieten gaar, haal ze door de sapcentrifuge.
- Breng aan de kook met agar-agar en de honing.
- Doe alles nog een keer in de blender en strijk uit over een siliconenmatje.
- Laat een uurtje opstijven.
Gerookte eend met pistache
- Laat de eend een nacht in de pekel staan en rook hem in ±2 uur naar een kern van 63 °C.
- Snij de eend mooi vierkant, lak de vierkanten met honing en druk ze voorzichtig in het pistachegruis.
Cubes van rode biet
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Breng het bietensap aan de kook en los hier de gelatine in op.
- Roer de honing er door en laat een nacht afkoelen in de koelkast.
- Snij blokjes (cubes) van 2 cm.
Ravioli gevuld met bospaddenstoelen en biet
- Kook het water op met de agar, doe in een blender en stort uit op een siliconenmatje.
- Maak een pastadeeg met de bloem, eieren en de spinazie.
- Snijd de gemengde bospaddenstoelen brunoise en zet ze even aan in wat olijfolie.
- Doe er wat gevogeltebouillon bij en wat gelatine en kook nog iets in.
- Rol het pastadeeg uit en schep een eetlepel bospaddenstoelen op het deeg.
- Snijd een raam van de agar en het pastadeeg.
- Snijd mooi vierkant.
- Dresseer eventueel met een peterseliedressing.
Truffelcrème
- Kook de knolselderij en aardappel in de melk 20 minuten gaar.
- Draai er in de keukenmachine een gladde puree van.
- Haal door een zeef voor eventueel achterblijvende stukjes.
- Laat afkoelen en voeg er dan pas truffeltapenade en een druppel truffelolie bij.
- Schep in een spuitzak.
- Voor gebruik kan hij 30 seconden in de magnetron.
- Spuit met de spuitzak in de uitgestreken biet en rol er een cannoli van.
Bedenker
Niels Runderkamp
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht