Saffraan & Sjalot

Saffraan en Sjalot is een kinderboek over én voor de Nederlandse horeca en geschreven door Arjan Elbers geschreven in opdracht van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). SVH wil middels het kinderboek Saffraan & Sjalot de jongste generatie laten zien hoe geweldig de hospitality branche is om later aan de slag te gaan. 

Samen laten we kinderen dromen van een beroep als chef-kok, sommelier of horecaondernemer. Ga voor gaaf, ontdek de horeca!

Alleen te koop in, en als steun voor, de Nederlandse horeca
Het boek Saffraan & Sjalot is niet online of in boekwinkels te koop, maar alleen in Nederlandse horecabedrijven. De opbrengst van elk verkocht boek in een horecabedrijf gaat direct naar de ondernemer als steun in de rug na een heftige coronaperiode en de huidige energiecrisis. Ondernemers krijgen de mogeljkheid om het boek tegen kostprijs in te kopen via de website van SVH. De verkoopprijs van het boek in een horecazaak is € 15,-. Van elk verkocht boek gaat € 10,- direct naar het horecabedrijf waar het boek wordt gekocht.

Wil je het boek los kopen? Kijk dan op saffraanensjalot.nl/verkooppunten voor verkopende horecabedrijven bij jou in de regio!

Het verhaal van Saffraan & Sjalot
Saffraan (11) en Sjalot (8) zijn naast broer en zus bijzondere kinderen in de vierde generatie van de markante horecafamilie Roux. Ze werken deze zomer mee in hun (bekendste en meest bijzondere) restaurant, het Zwarte Schaap. En hier is niets zoals normaal. Interieur, gasten, de menukaart en het personeel, alles is hier bijzonder.

Saffraan heeft net als zijn vader en voorvaderen "de gave van smaak" en ontdekt de meest geweldige nieuwe gerechten en smaakcombinaties in de keuken. Dat brengt hem zelfs tot een belangrijke kookwedstrijd in Parijs. Sjalot helpt haar tante in de bediening van het Zwarte Schaap en snapt waar de gasten van het restaurant pas echt blij van worden! Loopt alles uit de hand? Juist dan maakt Sjalot er het beste van. Maak samen met Saffraan en Sjalot de meest geweldige avonturen mee in en om restaurant het Zwarte Schaap.

Saffraan & Sjalot is geschreven voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het boek staat vol inspirerende verhalen en echte recepten! Bekijk hier het eerste hoofdstuk van Saffraan & Sjalot.

Tafelkaarten en kleurplaten
Elke bundel boeken (10 stuks) bevat 5 tafelkaarten en een overzicht van beschikbare kleurplaten om de boeken in jouw horecazaak extra onder de aandacht te brengen!

Lees meer over Saffraan & Sjalot.

Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl