Met koriander gemarineerde tonijn

Met een gelei van gepofte tomaat en Pepquiño.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Hak de koriander fijn met een mes.
  2. Rol de tonijn door de koriander en pak deze in folie.
  3. Pof de tomaten in een oven van 200°C voor ongeveer 20 minuten.
  4. Als het vel is geknapt, de tomaten uit de oven halen en in een blender pureren.
  5. Laat dit een nacht op een doek uitlekken.
  6. Maak het lekvocht op smaak met zout en peper.
  7. Kook het vocht op met de agar-agar en los de geweekte gelatine als laatste hierin op.
  8. Laat het vocht op een plateau afkoelen maximaal een halve centimeter dik.
  9. Als de gelei is afgekoeld steek dan de helft in kleine rondjes en snij de andere helft in dunne stroken.
  10. Snij de tonijn in dunne plakken en leg deze als een bloem op bord.
  11. Dresseer hierop de stroken gelei met in het midden wat Rock Chives en 1 Pepquiño.
  12. Dresseer de rondjes gelei rondom het gerecht afgewisseld met ronde plakjes Pepquiño.
  13. Druppel wat citroenolie rondom en serveer.

Bedenker

Toine de Rooy

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl