Met koriander gemarineerde tonijn
Met een gelei van gepofte tomaat en Pepquiño.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
- Hak de koriander fijn met een mes.
- Rol de tonijn door de koriander en pak deze in folie.
- Pof de tomaten in een oven van 200°C voor ongeveer 20 minuten.
- Als het vel is geknapt, de tomaten uit de oven halen en in een blender pureren.
- Laat dit een nacht op een doek uitlekken.
- Maak het lekvocht op smaak met zout en peper.
- Kook het vocht op met de agar-agar en los de geweekte gelatine als laatste hierin op.
- Laat het vocht op een plateau afkoelen maximaal een halve centimeter dik.
- Als de gelei is afgekoeld steek dan de helft in kleine rondjes en snij de andere helft in dunne stroken.
- Snij de tonijn in dunne plakken en leg deze als een bloem op bord.
- Dresseer hierop de stroken gelei met in het midden wat Rock Chives en 1 Pepquiño.
- Dresseer de rondjes gelei rondom het gerecht afgewisseld met ronde plakjes Pepquiño.
- Druppel wat citroenolie rondom en serveer.
Bedenker
Toine de Rooy
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht