Met koriander gemarineerde tonijn
Met een gelei van gepofte tomaat en Pepquiño.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
- Hak de koriander fijn met een mes.
 - Rol de tonijn door de koriander en pak deze in folie.
 - Pof de tomaten in een oven van 200°C voor ongeveer 20 minuten.
 - Als het vel is geknapt, de tomaten uit de oven halen en in een blender pureren.
 - Laat dit een nacht op een doek uitlekken.
 - Maak het lekvocht op smaak met zout en peper.
 - Kook het vocht op met de agar-agar en los de geweekte gelatine als laatste hierin op.
 - Laat het vocht op een plateau afkoelen maximaal een halve centimeter dik.
 - Als de gelei is afgekoeld steek dan de helft in kleine rondjes en snij de andere helft in dunne stroken.
 - Snij de tonijn in dunne plakken en leg deze als een bloem op bord.
 - Dresseer hierop de stroken gelei met in het midden wat Rock Chives en 1 Pepquiño.
 - Dresseer de rondjes gelei rondom het gerecht afgewisseld met ronde plakjes Pepquiño.
 - Druppel wat citroenolie rondom en serveer.
 
Bedenker
Toine de Rooy
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht