In wasabi gemarineerde tonijn

Met een verrassende korst.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Roer de wasabi, limoensap en de sojasaus door elkaar en wrijf de tonijn daarmee in.
  2. Paneer de bovenkant van de tonijn met zwarte sesamzaadjes.
  3. Fruit de gesnipperde sjalotjes aan in 2 el olijfolie en de helft van de boter, voeg de rijst toe en roer goed door opdat alle korrels met een filmpje vet zijn bedekt voordat je het vocht erbij gaat doen.
  4. Schep de rijst met een houten lepel door elkaar.
  5. Afblussen met een scheutje witte wijn als de rijst goed met de boter is gemengd en op de bodem van de pan begint aan te zetten.
  6. Schep er steeds niet meer dan een soeplepel bouillon tegelijk bij.
  7. Blijf continu roeren en bouillon toevoegen tot de rijst gaar lijkt (ongeveer 20-25 minuten).
  8. Op dit moment moet je de pan van het vuur nemen en de rijst, zonder roeren, het laatste beetje vocht laten absorberen.
  9. De risotto behoort romig van consistentie te zijn, maar de korrels moeten nog een beet hebben.
  10. Roer vlak voor het serveren de resterende boter en de vers geraspte parmezaan door de rijst.
  11. Op smaak brengen met zout en peper en afgedekt wegzetten.
  12. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie, bak daarin de tonijn met de sesamzaadjeskant eerst, daarna alle zijden even dichtschroeien.

Opmaak

Verdeel de risotto over 4 platte borden, leg daarop de tonijn met de sesamzaadjeskant naar boven.
Rondom afmaken met gemberscheuten en Oyster Leaves, bovenop een mooie pluk Mustard Cress.

Bedenker

Gert van Strien

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?