Lasagne van gekonfijte eend & ganzenlever

Met een rouleau van spitskool, pastinaakcrème, acetosiroop, sinaasappelpoeder en aardpeerkruim.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Maak van de gekonfijte eend en ganzenlever een mooie, strakke lasagne, te beginnen met eend en daarna een dunne plak lever.
  2. Herhaal dit twee keer.
  3. Snijd de pastinaak in grove stukken en gaar deze in de boter, schep hem uit de pan, draai een gladde mousse met de keukenmachine of thermomix en breng op smaak.
  4. Blancheer de buitenste bladeren van de spitskool.
  5. Stoof 500 gr van het binnenste met de boter zonder te kleuren en blus af met de bouillon.
  6. Op smaak brengen met peper en zout.
  7. Leg de bladeren uit en rol deze in met de gestoofde spitskool.
  8. De aceto in laten koken met de appelstroop tot een mooie dikte is verkregen, eventueel nog wat suiker toevoegen.
  9. Schil van de sinaasappel drogen in een droogoven, daarna in de thermomix laten draaien tot poeder.
  10. De aardpeer in dunne plakken snijden op de snijmachine (stand 2), daarna frituren in zonnebloemolie op 160 graden.
  11. Als het is afgekoeld met een mes kraken tot juiste grootte en vermengen met koperpoeder.

Bedenker

Jeroen Spijker

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl