Kreeftenmousse met cressgelei en saffraanschuim
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
- Kook de kreeften in de visbouillon laat ze daarna afkoelen.
- Deel de kreeften op.
- Maak de mousse van het vlees uit de staart met de slagroom en vier blaadjes gelatine, breng op smaak met zout en peper.
- Laat deze opstijven in de koelkast (in stekertjes).
- Maak een gelei van de resterende visbouillon.
- Vul acht kleine vormpjes met de cressen, vul daarna de vormpjes met de nog vloeibare gelei en laat deze opstijven in de koelkast.
- Kook de witte wijn in met de saffraan.
- Voeg daarna de koksroom toe, opschuimen met de staafmixer, maak deze op smaak met peper en zout.
- Presenteer de gepelde kreeftenscharen op de mousse.
- Leg daarbij de cressgelei en maak het af met een mooie streep saffraanschuim en natuurlijk de cressen.
Bedenker
Rick Kleijwegt
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht