Huisgerookte kalfslende

Met romige pepermayonaise en een salade van Opperdoezer ronde.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Marineer de kalfsribeye in de olijfolie vermengd met de fijngesneden tijm, rozemarijn, knoflook, roze peper en zeezout naar smaak, trek dit vacuüm en laat 48 uur marineren.
  2. Rook de gemarineerde ribeye in een oven van 85° C tot een kerntemperatuur van 59° C, laat hem op kamertemperatuur komen en snijd gelijkmatige plakken.
  3. Vermeng de mayonaise met grof gemalen zwarte peper.
  4. Kook de Opperdoezer ronde gaar in de schil, snijd hier blokjes van en vermeng deze warm met de mosterd, bieslook en wat pepermayonaise tot een smeuïg geheel ontstaat.
  5. Maak de borden op zoals op de foto, en bestrooi ze met de tuinboontjes.
  6. Afgarneren met Apple Blossom van Koppert Cress.

Bedenker

Sander van Houts

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl