Huisgerookte kalfslende
Met romige pepermayonaise en een salade van Opperdoezer ronde.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
- Marineer de kalfsribeye in de olijfolie vermengd met de fijngesneden tijm, rozemarijn, knoflook, roze peper en zeezout naar smaak, trek dit vacuüm en laat 48 uur marineren.
- Rook de gemarineerde ribeye in een oven van 85° C tot een kerntemperatuur van 59° C, laat hem op kamertemperatuur komen en snijd gelijkmatige plakken.
- Vermeng de mayonaise met grof gemalen zwarte peper.
- Kook de Opperdoezer ronde gaar in de schil, snijd hier blokjes van en vermeng deze warm met de mosterd, bieslook en wat pepermayonaise tot een smeuïg geheel ontstaat.
- Maak de borden op zoals op de foto, en bestrooi ze met de tuinboontjes.
- Afgarneren met Apple Blossom van Koppert Cress.
Bedenker
Sander van Houts
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht