Gegrillde coquilles

Met twee bereidingen van pompoen, vadouvan-mayonaise en kerriekletskop.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

Pompoencrème

  1. Fruit de sjalot aan in de olie samen met de kerrie.
  2. Voeg daarna de pompoen toe, blus af met de visbouillon en kook gaar.
  3. Pureer de pompoen en wrijf hem door een zeef.

Chutney van pompoen

  1. Fruit de pompoen aan in de olijfolie.
  2. Blus daarna af met de sherryazijn en de visbouillon.
  3. Voeg de suiker en de citroentijm toe en maak beetgaar.

Mayonaise met vadouvan

  1. Maak de olie lauwwarm en voeg de vadouvan toe.
  2. Laat een uurtje trekken en zeef daarna de olie.
  3. Maak de mayonaise met deze olie.

Kerriekletskop

  1. Alle ingrediënten mengen tot een stevig beslag./li>
  2. Een lepel massa Op een siliconenmatje dun uitsmeren met de achterkant van een lepel (cirkel) en heet afbakken. Als de kletskop lichtbruin is, is hij klaar.
  3. Nog warme kletskoppen kun je vormen in of op een glas om er een bakje van te maken.

Opmaak

  1. Grill de coquilles aan beide kanten 2-3 minuten en houd ze warm.
  2. Doe de chutney in stekers en dresseer de pompoencrème hiertussen met de mayonaise.
  3. Leg de coquilles boven op de chutney en garneer af met Oyster Leaves en kerriekletskoppen.

Bedenker

Joris Kriele

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?