Coquille met bloemkool en notenboter

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

Bloemkoolcrème

  1. Maak de bloemkool schoon (bewaar de harde kern van de bloemkool) en snij dan 20 gram ervan in kleine roosjes.
  2. Kook de rest van de bloemkool gaar in ruim kokend water met zout.
  3. Als de bloemkool gaar is, met de crème fraîche in een blender opdraaien.
  4. Daarna de puree op smaak maken met peper en zout.
  5. Haal vervolgens de helft van de puree eruit en doe deze in een bekken.
  6. Myoteer vervolgens de kerriepoeder en meng dit met de rest van de bloemkoolpuree (nu heb je twee kleuren puree).

Notenboterschuim

  1. Doe de roomboter in een pan en laat deze op laag vuur smelten.
  2. Al roerend aan laten bakken tot de boter verkleurt.
  3. Zodra de boter nootachtig begint te ruiken is hij goed.
  4. Zeef de boter in een pan en meng deze met de kippenfond en de melk.
  5. Verwarmen tot 70 °C.
  6. Breng op smaak met citroensap.

Opmaak

  1. Verwarm beide purees, bak de rauwe bloemkoolroosjes goudbruin in beetje olie.
  2. Bak tussendoor de coquilles aan beide kanten goudbruin.
  3. Doe vervolgens een plakje rauwe bloemkoolkern op beide gebakken coquilles.
  4. Doe daar wat geraspte macadamia op.
  5. Schuim de saus op met een staafmixer en maak het gerecht op op bord.

Bedenker

Dennis Huwaë & Bobby Rust

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland 

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?