Gegrillde coquilles
Met twee bereidingen van pompoen, vadouvan-mayonaise en kerriekletskop.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
Pompoencrème
- Fruit de sjalot aan in de olie samen met de kerrie.
- Voeg daarna de pompoen toe, blus af met de visbouillon en kook gaar.
- Pureer de pompoen en wrijf hem door een zeef.
Chutney van pompoen
- Fruit de pompoen aan in de olijfolie.
- Blus daarna af met de sherryazijn en de visbouillon.
- Voeg de suiker en de citroentijm toe en maak beetgaar.
Mayonaise met vadouvan
- Maak de olie lauwwarm en voeg de vadouvan toe.
- Laat een uurtje trekken en zeef daarna de olie.
- Maak de mayonaise met deze olie.
Kerriekletskop
- Alle ingrediënten mengen tot een stevig beslag./li>
- Een lepel massa Op een siliconenmatje dun uitsmeren met de achterkant van een lepel (cirkel) en heet afbakken. Als de kletskop lichtbruin is, is hij klaar.
- Nog warme kletskoppen kun je vormen in of op een glas om er een bakje van te maken.
Opmaak
- Grill de coquilles aan beide kanten 2-3 minuten en houd ze warm.
- Doe de chutney in stekers en dresseer de pompoencrème hiertussen met de mayonaise.
- Leg de coquilles boven op de chutney en garneer af met Oyster Leaves en kerriekletskoppen.
Bedenker
Joris Kriele
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht