Droog gebakken Noordzee tongfilet in verse springroll

Met Japanse dressing.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Meng voor de Japanse dressing de sojasaus, rijstwijn, citroensap en gembersiroop door elkaar met de staafmixer, voeg de yuzusap toe en breng op smaak.
  2. Pel het teentje knoflook, snijd deze in dunne plakjes en frituur de plakjes in een pan met olie van 160° C, laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd de verse Spaanse peper met zaad schuin in dunne plakjes en bewaar onder vochtig keukenpapier.
  4. Leg de vier ronde rijstvellen in een bak met water om ze te weken.
  5. Zodra ze zacht zijn droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten licht met olie insmeren.
  6. Bewaar de vellen tussen plastic folie.
  7. Bak de gesneden shiitake op hoog vuur met een klein beetje olie aan en breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat de shiitake afkoelen, meng met de julienne gesneden Chinese kool, komkommer en Shiso Purple-cress en breng de vulling hoog op smaak met Japanse dressing.
  9. Bak de reepjes zeetong om en om droog op de bakplaat totdat ze bijna gaar zijn en bewaar ze op een lauwwarme plek.
  10. Leg ¼ van de vulling op een rijstvel samen met ¼ van de reepjes zeetong en vouw ze strak dicht als een envelop.
  11. Doe deze handeling nog drie keer en dresseer de springrolls op 4 rechthoekige borden.
  12. Garneer de springrolls met de Spaanse peper-schijfjes, gefrituurde knoflook, sprietjes bieslook en blaadjes Shiso Purple.
  13. Maak het geheel af met twee streepjes Japanse dressing.

Bedenker

Charly de Wijs

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl