Sashimi "Nevy style"

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Snijd de tonijn, zalm en hamachi met een vlijmscherp mes in dunne plakken van een halve centimeter en zet ze afgedekt in de koelkast.
  2. Snijd 4 kapjes schil van een limoen, haal het vruchtvlees eruit en vul de limoenkapjes met een tipje wasabi.
  3. Schil de daikonwortel, was deze goed en snijd met een Japanse mandoline mooie dunne lange juliennerepen.
  4. Vervolgens een half uur in ijswater zetten om mooi gekrulde, knapperige daikon julienne te krijgen.
  5. Neem 4 zwarte ronde borden, leg hierop 4 zwarte papieren servetten met daar bovenop crushed ice.
  6. Bedek het ijs met twee kleuren Shiso Leaves en dresseer hierop dakpansgewijs de tonijn, zalm en hamachi.
  7. Garneer de borden met de ingemaakte gember en groene julienne gesneden daikonwortel.
  8. Leg hiertussen de limoenkapjes met wasabi en serveer de sojasaus en eetstokjes apart.

Bedenker

Charly de Wijs

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?