Sepia gevuld met aromatische groenten en tomatensalsa

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

Voorbereiding

  1. Maak de sepia's schoon en verwijder de huid.
  2. Bewaar de inkt in een bakje.
  3. Spoel ze schoon onder koud water.
  4. Snij de halve ui, 1 groene paprika en wat van de knoflook fijn.
  5. Fruit de groente aan in wat olijfolie.
  6. Voeg de tentakels en wat fijngesneden rozemarijn toe.
  7. Vul hiermee de sepia's en maak ze dicht met een prikker.
  8. Voor de groenten: snij de ui, knoflook en de rode en groene paprika in fijne brunoise en fruit ze aan met de knoflook.
  9. Plisseer de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees brunoise.
  10. Snij dunne repen van de focaccia, grill er een ruitje op en droog het verder in een voorverwarmde oven van 80 graden.

Bereiding

  1. Fruit in een pan met dikke bodem de tomaat en de groenten.
  2. Snij de koriander fijn en voeg het samen met de rode wijn toe aan het groentemengsel.
  3. Leg de sepia's er op en warm het geheel even goed door.

Opmaak

  1. Haal de sepia's met een schuimspaan uit de pan en verwijder de prikkers.
  2. Verdeel de salsa over vier warme borden in een metalen ring.
  3. Druk de salsa iets aan en verwijder de ring.
  4. Schik de sepia's op de salsa.
  5. Giet er wat van de saus omheen en garneer het geheel met de gedroogde focaccia.

Bedenker

Evert van Dilst

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?