Met limoen en kokos gemarineerde tarbot

Met een jus van Tahitivanille.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Alle ingrediënten voor de marinade mengen en als laatste het vanillemerg toevoegen.
  2. De tarbot in repen snijden van ongeveer 10 cm à 30 gr.
  3. Leg de tarbot in de marinade en marineer gedurende 12 uur in de koeling.
  4. Voor de saus alle ingrediënten tegelijk in een pan doen en aan de kook brengen, laat dit 20 minuutjes rustig trekken.
  5. Van het vuur nemen en door een fijne zeef passeren.
  6. Leg de rijstvellen op een vochtige keukendoek en laat even zacht worden.
  7. Haal de tarbotrepen uit de marinade en leg per vel een reep in het midden, bestrooi lichtjes met peper en zout.
  8. Verdeel per reep de tai soy en de koriander en vouw de rijstvellen dicht.
  9. Leg deze op een met boter bestreken plaatje en pocheer op 70 °C gedurende 5 à 6 minuutjes.
  10. De vanillejus met de staafmixer met de klontjes boter monteren en als een spiegeltje op een bord dresseren.
  11. Per bord twee loempiaatjes in de jus leggen en garneren met inktvisinkt en tai soy.

Bedenker

Marnix Beekhuizen

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl