Palingschelp met mousse van verse roomkaas

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 10 personen

Bereiding

  1. Maak 10 schelpen van filodeeg en bak deze goudbruin af.
  2. Bereid een luchtige mousse van verse roomkaas, eiwit en gelatine en voeg hier fijngesneden bieslook en weinig oregano aan toe.
  3. Maak een dressing van olijfolie en wittewijnazijn.
  4. Snijd de paprikasoorten en gedroogde tomaat zeer fijn en maak een dressing; voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Laat de dressing een uurtje staan voor gebruik.
  6. Neem een mooi bord en leg hier de slasoorten op.
  7. Vul de schelpen met quenelles van de mousse en plaats deze aan de rand van het bedje sla.
  8. Besprenkel de sla met de dressing en zorg dat de garnituur mooi verdeeld is.
  9. Snijd mooie dunne reepjes van de palingfilets en leg deze over de schelp heen.

Opmaak

  1. Garneer het geheel af met enkele sprietjes bieslook in de schelpen en complementeer met de twee cresssoorten.
  2. Geef bij dit gerecht vers gebakken broodsoorten.

Bedenker

Klaas Bronsema

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl