Sepia gevuld met aromatische groenten en tomatensalsa
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
Voorbereiding
- Maak de sepia's schoon en verwijder de huid.
- Bewaar de inkt in een bakje.
- Spoel ze schoon onder koud water.
- Snij de halve ui, 1 groene paprika en wat van de knoflook fijn.
- Fruit de groente aan in wat olijfolie.
- Voeg de tentakels en wat fijngesneden rozemarijn toe.
- Vul hiermee de sepia's en maak ze dicht met een prikker.
- Voor de groenten: snij de ui, knoflook en de rode en groene paprika in fijne brunoise en fruit ze aan met de knoflook.
- Plisseer de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees brunoise.
- Snij dunne repen van de focaccia, grill er een ruitje op en droog het verder in een voorverwarmde oven van 80 graden.
Bereiding
- Fruit in een pan met dikke bodem de tomaat en de groenten.
- Snij de koriander fijn en voeg het samen met de rode wijn toe aan het groentemengsel.
- Leg de sepia's er op en warm het geheel even goed door.
Opmaak
- Haal de sepia's met een schuimspaan uit de pan en verwijder de prikkers.
- Verdeel de salsa over vier warme borden in een metalen ring.
- Druk de salsa iets aan en verwijder de ring.
- Schik de sepia's op de salsa.
- Giet er wat van de saus omheen en garneer het geheel met de gedroogde focaccia.
Bedenker
Evert van Dilst
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht