Salade van zalm, coquille, eendenlever en pata negra

Met kropsla, Basil Cress en balsamico.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten om de zalm mee te marineren: zeezout, suiker, citroenschil en sinaasappelschil.
  2. Smeer de vis in met de marinade en leg deze met de huidkant naar boven.
  3. Laat een dag marineren.
  4. Spoel de zalm af en dep hem droog met een doek.
  5. Laat twee uur open drogen onafgedekt op een rekje in de koelkast.
  6. Rook de zalm in een rookoven.
  7. Marinade voor de coquille: azijn, olijfolie, citroensap en knoflookpuree.
  8. Meng dit tot een mengsel.
  9. Halveer de coquille in twee gelijke plakken en laat deze 4 minuten in de marinade marineren.
  10. Snijd de zalm in 12 plakjes.
  11. Maak de 4 borden op met 2 blaadjes kropsla in het midden met daar tegenaan 3 plakjes zalm en rondom 2 plakjes coquille.
  12. Leg daar 2 roosjes pata negra-plakken en 2 krullen eendenlever tegenaan.
  13. Spuit streepjes ingekookte balsamico over dit gerecht, garneer het met wat takjes Basil Cress.

Bedenker

Dylan Groen

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl