Salade van zalm, coquille, eendenlever en pata negra
Met kropsla, Basil Cress en balsamico.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
- Meng de ingrediënten om de zalm mee te marineren: zeezout, suiker, citroenschil en sinaasappelschil.
- Smeer de vis in met de marinade en leg deze met de huidkant naar boven.
- Laat een dag marineren.
- Spoel de zalm af en dep hem droog met een doek.
- Laat twee uur open drogen onafgedekt op een rekje in de koelkast.
- Rook de zalm in een rookoven.
- Marinade voor de coquille: azijn, olijfolie, citroensap en knoflookpuree.
- Meng dit tot een mengsel.
- Halveer de coquille in twee gelijke plakken en laat deze 4 minuten in de marinade marineren.
- Snijd de zalm in 12 plakjes.
- Maak de 4 borden op met 2 blaadjes kropsla in het midden met daar tegenaan 3 plakjes zalm en rondom 2 plakjes coquille.
- Leg daar 2 roosjes pata negra-plakken en 2 krullen eendenlever tegenaan.
- Spuit streepjes ingekookte balsamico over dit gerecht, garneer het met wat takjes Basil Cress.
Bedenker
Dylan Groen
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht