Zalm met een aardappeldakje

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 10 personen

Bereiding

  1. Maak de grietfilet klein en maak de farce aan.
  2. Steek de aardappel uit.
  3. Smeer een vorm met boter in.
  4. Leg de zalm rondom in de vorm en vul deze met de farce.
  5. Dresseer de uitgestoken aardappels dakpansgewijs op de vorm.
  6. Bak de vorm met de aardappelkant naar beneden in boter goudgeel.
  7. Laat het geheel in een ovenschaal met witte wijn ongeveer 10 minuten garen in de oven op 200° C.
  8. Smoor de in julienne gesneden komkommer samen met de tomaatconcassée en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  9. Bereid de saus door de witte wijn en de kookroom aan de kook te brengen.
  10. Voeg hier de visfumet aan toe.
  11. Reduceer tot de helft en monteer à la minute met koude blokjes boter.

Bedenker

Wynand Vogel

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?