Rouleaux van sous-vide bereide fazant

Met diverse soorten sla, gekonfijte tomaten in vanilleolie en dressing van basilicum.

Bereiding

Rouleaux van fazant

  1. Verwijder van de fazant de borstjes, maar doe dit zodanig dat het vel heel blijft.
  2. Verwijder daarna het vlees voor de helft van het vel.
  3. Draai hiervan een farce in de blender met de eiwitten en shiitake.
  4. Doe als laatste de room bij de farce.
  5. Spuit een beetje farce op het andere gedeelte van het vlees.
  6. Rol het nu op in plastic folie en wikkel het geheel in aluminium­folie.
  7. Doe het rolletje in een vacuümzak.
  8. Bereid de rouleaux sous-vide in een oven van 65 °C tot een kerntemperatuur van 65 °C.
  9. Laat het rolletje afkoelen in de vacuümzak.

Gekonfijte tomaten

  1. Ontvel de pomodori-tomaten.
  2. Verwarm 1 dl olijfolie met de verse vanille en suiker tot 60 °C.
  3. Giet de verwarmde olie over de tomaten heen en laat dit 3 uur staan in een oven van 50 °C.

Basilicumdressing

  1. Blancheer de basilicumblaadjes zeer kort, spoel ze daarna direct koud en droog de blaadjes.
  2. Doe de azijn, de limoensap en de basilicum in de blender en maal alles fijn.
  3. Doe vervolgens beetje bij beetje 3 dl olijfolie bij de dressing.
  4. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Opmaak

  1. Neem een rechthoekig bord.
  2. Leg op het bord in een rechte lijn drie gekonfijte tomaatjes neer.
  3. Leg tegen de tomaatjes de fijngeplukte sla en op de sla de in plakjes gesneden rouleaux.
  4. Maak het gerecht af met twee lijnen dressing van basilicum.
  5. Garneer met de Karma Orchidee.

Bedenker

Maarten Bijlsma

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl