Geroosterde heilbot

Met huisgemaakte oreganopasta en een tomatenmarmelade.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 12 personen

Bereiding

Tomatenmarmelade

  1. Plisseer de tomaten en snij ze brunoise.
  2. Snij de lente-uitjes (alleen het witte gedeelte) in kleine schijfjes.
  3. Doe het tomatensap en de azijn in een steelpan en kook deze tot de helft in.
  4. Haal van het vuur en meng de tomaten en de lente-uitjes door de tomatensap.
  5. Maak op smaak met zout en peper.

Pasta

  1. Zet een grote pan water op met wat zout.
  2. Doe de bloem, de eieren, het zout, de olie, de oregano en de koenjit in de kom van de kitchenaid en meng het deeg tot een bal.
  3. Haal het deeg uit de kom en kneed het tot een egaal deeg.
  4. Doe het deeg in folie en laat een half uurtje rusten.
  5. Draai er nu pastavellen van (stand 1 t/m 8) en daarna pasta in de bovenste stand van de pastamachine.
  6. Droog de pasta op de werkbank op wat bloem.

Uitserveren

  1. Kook de pasta in 3 à 5 minuten.
  2. Proef of hij gaar is en giet hem af.
  3. Maak de pasta wat gladder met een klein beetje olijfolie.
  4. Bak de vis voorzichtig in wat boter en olie.
  5. Maak met de vleesvork een rolletje pasta en leg dit midden op het warme bord.
  6. Leg hier bovenop een stukje vis.
  7. Garneer met de tomatenmarmelade.

Bedenker

Jozua Jaring

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl