Geroosterde heilbot
Met huisgemaakte oreganopasta en een tomatenmarmelade.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 12 personen
Bereiding
Tomatenmarmelade
- Plisseer de tomaten en snij ze brunoise.
- Snij de lente-uitjes (alleen het witte gedeelte) in kleine schijfjes.
- Doe het tomatensap en de azijn in een steelpan en kook deze tot de helft in.
- Haal van het vuur en meng de tomaten en de lente-uitjes door de tomatensap.
- Maak op smaak met zout en peper.
Pasta
- Zet een grote pan water op met wat zout.
- Doe de bloem, de eieren, het zout, de olie, de oregano en de koenjit in de kom van de kitchenaid en meng het deeg tot een bal.
- Haal het deeg uit de kom en kneed het tot een egaal deeg.
- Doe het deeg in folie en laat een half uurtje rusten.
- Draai er nu pastavellen van (stand 1 t/m 8) en daarna pasta in de bovenste stand van de pastamachine.
- Droog de pasta op de werkbank op wat bloem.
Uitserveren
- Kook de pasta in 3 à 5 minuten.
- Proef of hij gaar is en giet hem af.
- Maak de pasta wat gladder met een klein beetje olijfolie.
- Bak de vis voorzichtig in wat boter en olie.
- Maak met de vleesvork een rolletje pasta en leg dit midden op het warme bord.
- Leg hier bovenop een stukje vis.
- Garneer met de tomatenmarmelade.
Bedenker
Jozua Jaring
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht