Gepekelde en daarna licht gerookte Ibericofilet

Met tartaar van Happy Shrimps en knolselderijsalade.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht/Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Maak de Ibericofilet schoon maar laat de vetrand eraan zitten.
  2. Pekel 1 uur, braad daarna goudbruin aan en rook als laatste 1 uur met laurier en jeneverbessen.
  3. Snij de Happy Shrimps met een superscherp mes in tartaar.
  4. Pekelbad maken van water, steranijs, kruidnagel, de verse laurierblaadjes, kleurzout, roze peper.
  5. Geef cuisson op 56° C in de Roner.
  6. Laat vervolgens een nacht in de koeling uitdrogen.

Bedenker

Martijn van Roon

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?