Gebakken Happy Shrimp

Met affila crème fraîche-ijs en een relish van mini Roma trostomaat.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Karamelliseer de 100 gr suiker en doe daar de hazelnoten en de geblancheerde sinaasappel bij.
  2. Giet dit op een siliconenmat en laat het afkoelen, als het koud is de karamel cutteren.
  3. Kook de melk, room, crème fraîche en de suiker en verdeel de 2 bakjes Affilla Cress over 2 frixbakjes, giet de kokende compositie op de dooier en roer dit door met een garde.
  4. Verdeel daarna de compositie over de 2 frixbekers en vries deze minimaal 10 uur in.
  5. Droog de serranoham tussen 2 siliconenmatjes op 170° C, 8 min in de oven.
  6. Relish: olijfolie in een steelpan, Roma trostomaat, olijven en kappertjes erbij.
  7. Dit licht verwarmen.
  8. Bak de Happy Shrimp in de overgebleven ingrediënten en blus dit af met de citroensap.
  9. Draai voordat je de borden opmaakt de 2 frixbekers op in de frixair en zet deze terug in de vriezer.
  10. Maak de 4 borden op door rechts een lijn te leggen van de hazelnootkaramel en links de relish, dit zonder vocht.
  11. Twee Happy shrimps per bord op de relish, een quenelle op de hazelnoot en daarop de serranoham.
  12. Garneren met Rock Chives tegen de Happy Shrimp.

Bedenker

Dylan Groen

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?