Gegrilde pompoensoep

Gerecht voor 4 personen.

Met dit recept ga je jouw gasten gegarandeerd verrassen! De smaak van de grill maakt het gerecht bijzonder en zet je een lekkere (vegetarische) soep voor 4 personen op tafel. In dit recept wordt gebruik gemaakt van een Big Green Egg maar je kan hier natuurlijk ook een andere barbecue voor gebruiken. Bij voorkeur gestookt op houtskool.

Werkwijze:

  1. Was de pompoen en snijd in 6 stukken en verwijder de zaadjes.
  2. Smeer de pompoen in met olie en grill op directe hitte (ca. 180-200 graden) totdat je mooie grillstrepen hebt.
  3. Haal ze van de grill en laat even afkoelen. Zet een gietijzeren pan (Dutch Oven) op de grill en laat opwarmen met wat olie.
  4. Snij de ui en tomaat en bak 3 minuten in de pan.
  5. Snijd in de tussentijd de afgekoelde pompoen in kleine blokjes (met schil) en voeg toen aan de ui en tomaat. Bak 1 minuut.
  6. Voet de groentebouillon toe en laat het 20 minuten langzaam koken.
  7. Haal de pan van de grill en pureer de soep met een staafmachine.
  8. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer in het bord met een plukje peterselie en eventueel met (stok)brood.

Recept door:
bEGGyardChef

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?