Pittige wortelsoep

Met gember, sinaasappel en Bruchetta’s
Voorgerecht voor 4 personen.

Bereidingswijze soep:

  1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel met een fijne rasp en bewaar deze.
  2. Pers de geraspte sinaasappel uit en bewaar het sap.
  3. Snijd de geschilde wortelen in grove stukken.
  4. Schil en snipper de ui.
  5. Was en halveer de Rawit
  6. Schil de verse gember en snijd in stukken
  7. Fruit de gesnipperde ui aan in een scheutje olijfolie
  8. Voeg de wortel, gember en de rawit toe en fruit even mee.
  9. Voeg de bouillon, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe.
  10. Laat de soep onder deksel zachtjes koken tot de wortel gaar is (half uur tot drie kwartier)
  11. Proef de soep en beoordeel de pittigheid en de sterkte van de gembersmaak. Afhankelijk van je eigen smaak bepaal je nu of je de gember en de rawit mee wilt pureren in de soep. Zoniet schep deze dan uit de soep.
  12. Pureer de soep met een staafmixer of wrijf de soep door een bolzeef.
  13. Breng op smaak met zout en peper
  14. Als de soep te dik is eventueel wat afslappen met water.

Bereidingswijze bruchetta:

  1. Schil de sjalot en de knoflook
  2. Snipper het sjalotje en 1 teentje knoflook
  3. Snijd de (eventueel ontvelde) tomaten in 4 parten en verwijder de zaadjes.
  4. Snijd het tomatenvlees in heel fijne blokjes en vermeng deze met de gesnipperde sjalot, knoflook en de bieslook.
  5. Breng op smaak met zout, peper en wat rode wijnazijn en laat een half uurtje marineren
  6. Wrijf met het andere teentje knoflook het afbak brood in tot deze glimt.
  7. Snijd het brood in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  8. Rooster de toastjes in de oven of bak ze snel in ruim olijfolie in een koekepan.
  9. Laat het tomatenmengsel even uitlekken in een zeef en verdeel het mengsel over 12 toastjes
  10. Serveer de Bruchettas apart bij de wortelsoep

Recept door SVH kok Bart Weustink
Combineer dit recept met de andere kerstspecials voor een compleet driegangendiner!

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?