Gebakken St. Jacobsmosselen met bloemkoolcrème

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

  1. Verhit in een koekenpan 1 eetl.
  2. olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook aan.
  3. Doe hierbij de lichte basterdsuiker.
  4. Doe daarna de curry, sereh en de kokosmelk erbij.
  5. Dit zachtjes laten trekken.
  6. Na een half uur de vissaus en de oestersaus toevoegen.
  7. Daarna zeven en eventueel op smaak brengen.
  8. De tomaatjes halveren en op een bakplaat met peper en zout leggen.
  9. Dit op 125° C in de oven, ongeveer 25 minuutjes.
  10. Daarna boven de oven zachtjes laten drogen.
  11. De bloemkool opzetten met de room en de melk.
  12. Gaarkoken en dan fijn draaien in de magimix.
  13. De coquilles 2-3 minuten bakken in de boter.

Opmaak

  1. Op alle borden een streep bloemkoolcrème.
  2. De coquilles verdelen per bord.
  3. De zeekraal à la minute even heel kort blancheren.
  4. Dan speels verdelen per bord.
  5. Schuim de saus van rode curry op.
  6. Schep dan een beetje saus over de coquilles.
  7. De gedroogde tomaatjes verdelen op het bord.
  8. Als laatste het gerecht afmaken met de Basil Cress.

Bedenker
Robert Hartelman

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?