In aardappel gefrituurde langoustine

Met langoustinethee en bread & butter met sinaasappel en gemarineerde eendenlever.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Vermeng de ingrediënten en gratineer met pepersuiker.
  2. Suiker karamellliseren en afblussen met witte wijn en vieux, 1/2 ltr visbouillon passeren en inkoken.
  3. Maak de langoustines schoon en laat het staartje eraan.
  4. Haal licht door de geklaarde boter.
  5. Schil de aardappel met de Chinese mandoline op de grootste stand en wind de slinger netjes rond de langoustines.
  6. Trek de roze peper hoog op smaak in olie en maak er mayonaise van.
  7. Maak extra op smaak met roze peper uit de molen.
  8. Maak bread & butter van brioche en doe er laag voor laag boerenjongens en gekonfijte sinaasappelschil door.

Bedenker

Martijn van Roon

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?