Gebakken St. Jacobsmosselen met bloemkoolcrème
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
- Verhit in een koekenpan 1 eetl.
- olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook aan.
- Doe hierbij de lichte basterdsuiker.
- Doe daarna de curry, sereh en de kokosmelk erbij.
- Dit zachtjes laten trekken.
- Na een half uur de vissaus en de oestersaus toevoegen.
- Daarna zeven en eventueel op smaak brengen.
- De tomaatjes halveren en op een bakplaat met peper en zout leggen.
- Dit op 125° C in de oven, ongeveer 25 minuutjes.
- Daarna boven de oven zachtjes laten drogen.
- De bloemkool opzetten met de room en de melk.
- Gaarkoken en dan fijn draaien in de magimix.
- De coquilles 2-3 minuten bakken in de boter.
Opmaak
- Op alle borden een streep bloemkoolcrème.
- De coquilles verdelen per bord.
- De zeekraal à la minute even heel kort blancheren.
- Dan speels verdelen per bord.
- Schuim de saus van rode curry op.
- Schep dan een beetje saus over de coquilles.
- De gedroogde tomaatjes verdelen op het bord.
- Als laatste het gerecht afmaken met de Basil Cress.
Bedenker
Robert Hartelman
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht