Wildzwijn gepekeld en gebakken
In kroepoek, met risotto van zuurkool en saus van honing en tijm.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Bak de speenfilet rondom en gaar deze verder in de oven.
- Snijd vier stukken in balkjes en paneer een kant met ongebakken en gemalen kroepoek, bak deze kort in de frituur tot de kroepoek goed is.
- Cutter de zuurkool en verwerk deze in een standaardrissotto.
- De azijn samen met de suiker en kruidnagelen aan de kook brengen en de uien in model snijden en daarna garen in dit vocht.
- De groene kool kort stoven en in dunne plak rettich rollen.
- De honing/tijm-saus samen inkoken.
- Als garnering in de risotto minifrites snijden en frituren om vervolgens in de risotto te steken.
- Eventueel kun je het gerecht nog met andere groenten garneren.
Bedenker
Henri Brouwers
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht