Wildzwijn gepekeld en gebakken
In kroepoek, met risotto van zuurkool en saus van honing en tijm.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Bak de speenfilet rondom en gaar deze verder in de oven.
 - Snijd vier stukken in balkjes en paneer een kant met ongebakken en gemalen kroepoek, bak deze kort in de frituur tot de kroepoek goed is.
 - Cutter de zuurkool en verwerk deze in een standaardrissotto.
 - De azijn samen met de suiker en kruidnagelen aan de kook brengen en de uien in model snijden en daarna garen in dit vocht.
 - De groene kool kort stoven en in dunne plak rettich rollen.
 - De honing/tijm-saus samen inkoken.
 - Als garnering in de risotto minifrites snijden en frituren om vervolgens in de risotto te steken.
 - Eventueel kun je het gerecht nog met andere groenten garneren.
 
Bedenker
Henri Brouwers
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht