Wildzwijn gepekeld en gebakken

In kroepoek, met risotto van zuurkool en saus van honing en tijm.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Bak de speenfilet rondom en gaar deze verder in de oven.
  2. Snijd vier stukken in balkjes en paneer een kant met ongebakken en gemalen kroepoek, bak deze kort in de frituur tot de kroepoek goed is.
  3. Cutter de zuurkool en verwerk deze in een standaardrissotto.
  4. De azijn samen met de suiker en kruidnagelen aan de kook brengen en de uien in model snijden en daarna garen in dit vocht.
  5. De groene kool kort stoven en in dunne plak rettich rollen.
  6. De honing/tijm-saus samen inkoken.
  7. Als garnering in de risotto minifrites snijden en frituren om vervolgens in de risotto te steken.
  8. Eventueel kun je het gerecht nog met andere groenten garneren.

Bedenker

Henri Brouwers

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl