Trilogie van wild
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
Praline
- Hak in de keukenmachine de peperkoek, rozijnen en pijnboompitjes tot een kruimelig geheel.
- Draai bolletjes van de paté, paneer deze met het mengsel van de peperkoek en rol deze tot mooie balletjes.
- Zet de pralines koel weg.
- Doe de port, suiker en de steranijs in een pan en kook deze in tot een stroperige vloeistof.
- Laat de vloeistof afkoelen en vul de pipetjes met de portsiroop.
- Snij van het tramazonebrood repen van 1 cm breed en rol deze om een ijzeren cilinder.
- Plak het brood aan elkaar met een beetje water en bak het brood in een voorverwarmde oven van 190 ºC krokant.
- Haal het brood van de cilinder en laat afkoelen.
Sandwich van hertencarpaccio
- Snij de hertenfilet in de gewenste vorm en vries deze goed aan.
- Snij de witte boterhammen in dezelfde vorm als de hertenfilet en besmeer deze met een mengsel van olijfolie, peper en zout.
- Bak het brood goudbruin af in een voorverwarmde oven van 190 ºC.
- Bak de kwarteleitjes in een poffertjespan en breng ze op smaak met peper en zout.
- Was de krop frisée en gebruik het hart voor de opmaak van de sandwich.
- Besmeer de toast met de truffelmayonaise en beleg deze met de dun gesneden hertencarpaccio.
- Pluk hierop wat friséehart.
- Herhaal deze handeling één keer, stapel de toast op elkaar en leg hierop het tiéde kwarteleitje.
Cappuccino van bospaddenstoelen
- Laat de schoongemaakte bospaddenstoelen gaar koken in de wildbouillon en cutter het geheel met een staafmixer.
- Voeg de room toe en laat het geheel even lekker doorkoken.
- Zeef de paddenstoelen uit de vloeistof en smaak het geheel af met peper en zout.
- Giet het geheel in een thermokidde met twee patronen.
- Vul bij uitgifte het glaasje vanuit de kidde en garneer deze met Shiso Purple.
Opmaak
- Zet op een rechthoekig bord in het midden de ring van het tramazonebrood en plaats hierin de praline.
- Prik door het brood de pipet tot in de praline.
- Maak een boeketje van diverse soorten cress en garneer de praline.
- Leg rechts op het bord de sandwich met carpaccio en zet links op het bord het glaasje met de cappuccino.
- Wijnadvies: Tokay pinot gris 2008, Elzas.
Bedenker
Jacco Roomer
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht