Boeuf Bourguignon

Hoofdgerecht voor 4 tot 6 personen.

Bereidingswijze:

  1. Bak de spekreepjes aan in een stoofpan met dikke bodem (bij voorkeur gietijzer)
  2. Haal de spekreepjes uit de pan en bak de stukken rundvlees rondom bruin.
  3. Voeg de ui, de knoflook, de wortel, de knolselderij, de bloem en de tomatenpuree toe. Roer goed door.
  4. Blus alles af met de rode wijn, roer de aanbaksels los en vul op tot driekwart van de hoogte met de kalfsfond.
  5. Voeg de tijm en laurier toe en stoof onder deksel het vlees in ongeveer 3 uur gaar. (het is veilig om de pan in de oven op 160 graden te zetten tegen het aanbranden)
  6. Bak de geschilde zilveruitjes en de champignons kort aan en blus de pan af met een beetje kalfsfond. Stoof de uitjes en de champignons een paar minuten tot ze gaar zijn en voeg toe aan de boeuf bourguignon.
  7. De saus is gebonden met bloem en kan eventueel wat afgeslapt worden met wat fond mocht de saus te dik zijn.
  8. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met gekookte aardappelen (krieltjes) en een frisse tomaten/komkommersalade.

Recept door SVH kok Bart Weustink
Combineer dit recept met de andere kerstspecials voor een compleet driegangendiner!

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?