Bread and butter pudding

Nagerecht voor 4 personen.

Bereidingswijze:

  1. Beboter een ovenschaal van een liter.
  2. Besmeer de sneetjes brood aan 1 zijde met boter en snijd deze diagonaal door.
  3. Dresseer de sneetjes brood dakpansgewijs met de beboterde zijde naar boven in de ovenschaal. Strooi wat (boerenjongens) rozijnen en wat kaneel tussen elk laagje brood.
  4. Verwarm de melk met de room in een pan op laag vuur. Niet laten koken.
  5. Breek de eieren in een kom en voeg driekwart van de suiker toe. Klop dit mengsel met een garde tot het mengsel wit en schuimig is.
  6. Voeg het warme room/melk mengsel aan de geklopte eiermassa toe en roer dit goed door.
  7. Giet het mengsel door een zeef op de laagjes brood in de ovenschaal. Strooi de rest van de suiker over het brood en laat een half uur staan zodat het eier/melk/room mengsel goed opgezogen wordt door het brood.
  8. Verwarm de oven tot 180 graden Celsius.
  9. Plaats de ovenschaal in de hete oven en bak tot de eiermassa is gestold en de bovenkant mooi goudbruin is. Dit duurt ongeveer 30 minuten
  10. Serveer met een bolletje (vanille) ijs

Recept door SVH kok Bart Weustink
Combineer dit recept met de andere kerstspecials voor een compleet driegangendiner!

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?