Smoothie van Rossumse frambozen
Met mousse van Moët & Chandon en een vleugje sechuan.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 4 personen
Bereiding
- Pureer voor de smoothie de rode frambozen en de aardbeien in een blender.
- Herhaal dit met de gele frambozen.
- Giet een laag gele smoothie in een glas en vries dit ligt aan, giet daarna de rode smoothie erop.
- Zet de glazen in de koelkast.
- (Tip: door aardbeien toe te voegen aan de frambozen wordt de smaak van de frambozen versterkt.
- ) Laat voor de champagnemousse de gelatine 5 min in koud water weken en verwarm de Moët & Chandon.
- Nu kunt u de gelatine oplossen in de warme vloeistof.
- Bewaar dit buiten de koeling tot verder gebruik.
- Meng de 40 gr suiker, Moët & Chandon en de vier eidooiers in een ruime pan en klop deze au-bain-marie op (zoals met een sabayon).
- Klop het eiwit in een bekken op en voeg beetje voor beetje de 60 gr suiker toe totdat het eiwit stevige pieken vormt.
- Schep nu alle onderdelen luchtig door elkaar.
- Begin met de slagroom en eiwit, daarna de eidooiers en als laatste de champagne met de gelatine en de Sechuan Cress.
- Giet de mousse voorzichtig op de smoothie, zodat er mooie strakke lijnen zichtbaar blijven.
- Laat dit minimaal 4 uur in de koeling opstijven.
- Week voor de gelei de gelatine 5 min in koud water.
- Verwarm de Moët & Chandon en de Sechuan Buttons, laat dit even trekken en los daarna de geweekte gelatine op.
- Maak een mooi dun laagje gelei op de mousse.
- Zet het glas op een bordje met wat frambozen en garneer af met een leuk koekje.
Bedenker
Pascal van Eldijk
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht