Compositie van dragonijs met framboos

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 4 personen

Bereiding

  1. Verhit de ingrediënten van de basismix al roerend tot 85° C.
  2. Zodra de mix op temperatuur is even goed doorroeren met de staafmixer en snel terugkoelen.
  3. Pluk de blaadjes van de dragon en kook van de steeltjes een extract.
  4. Als de mix gekoeld is voorzichtig op smaak brengen met het dragonextract.
  5. Let op: niet te veel, dit is echt niet lekker.
  6. Draai de mix af en voeg op het laatste moment een eetlepel fijngehakte dragonblaadjes toe en laat het geheel een dag rijpen.
  7. Pureer de framboos en zeef een deel van de pitjes eruit.
  8. Verhit de puree en los naar smaak de suiker erin op.
  9. Schep drie bollen ijs op een gekoeld bord.
  10. Druppel de coulis over het bord en garneer met de Sechuan Button en een paar blaadjes dragon plus drie frambozen.

Bedenker

Willem Roeper

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?