Pijlinktvis met bouillabaisse en saffraancroutons
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Tussengerecht 4 personen
Bereiding
Bouillabaisse
- De bouillabaisse aanbakken, daarna bouquet toevoegen, hierbij de tomatenpuree ontzuren en afblussen met wijn.
- Tomaat toevoegen, koken en onder water zetten.
- Laten trekken en passeren.
- Afvullen in een spuitflesje.
Croutons
- Bak de fijne brunoise van zuurdesembrood krokant in knoflookolie met saffraan.
Olijvencrème
- Olijven drogen, cutteren met bouillon en inktvisinkt.
- Afvullen in een spuitflesje.
Aardappelzalf
- Aardappels voorkoken, gaarkoken er puree van maken.
- Afvullen in een spuitflesje.
De inktvis
- Maak de inktvis schoon, snijd op maat en snijd om de 5 mm tot halverwege in.
- Bak deze kort op de plancha.
- Leg voor inktvistagliatelle stukken inktvis op elkaar, vries deze in en snijd dwars met de snijmachine.
Opmaak
- Leg de tagliatelle lauwwarm op de gebakken inktvis met basilicumcress en zwarte peper.
- Dresseer het bord met behulp van de spuitflesjes en leg de beide inktvisbereidingen erop.
- Croutons aan tafel serveren.
Bedenker
Luc Kusters
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht