Pijlinktvis met bouillabaisse en saffraancroutons

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Tussengerecht 4 personen

Bereiding

Bouillabaisse

  1. De bouillabaisse aanbakken, daarna bouquet toevoegen, hierbij de tomatenpuree ontzuren en afblussen met wijn.
  2. Tomaat toevoegen, koken en onder water zetten.
  3. Laten trekken en passeren.
  4. Afvullen in een spuitflesje.

Croutons

  1. Bak de fijne brunoise van zuurdesembrood krokant in knoflookolie met saffraan.

Olijvencrème

  1. Olijven drogen, cutteren met bouillon en inktvis­inkt.
  2. Afvullen in een spuitflesje.

Aardappelzalf

  1. Aardappels voorkoken, gaarkoken er puree van maken.
  2. Afvullen in een spuitflesje.

De inktvis

  1. Maak de inktvis schoon, snijd op maat en snijd om de 5 mm tot halverwege in.
  2. Bak deze kort op de plancha.
  3. Leg voor inktvistagliatelle stukken inktvis op elkaar, vries deze in en snijd dwars met de snijmachine.

Opmaak

  1. Leg de tagliatelle lauwwarm op de gebakken inktvis met basilicumcress en zwarte peper.
  2. Dresseer het bord met behulp van de spuitflesjes en leg de beide inktvisbereidingen erop.
  3. Croutons aan tafel serveren.

Bedenker

Luc Kusters

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland 

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl