Palingschelp met mousse van verse roomkaas
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 10 personen
Bereiding
- Maak 10 schelpen van filodeeg en bak deze goudbruin af.
- Bereid een luchtige mousse van verse roomkaas, eiwit en gelatine en voeg hier fijngesneden bieslook en weinig oregano aan toe.
- Maak een dressing van olijfolie en wittewijnazijn.
- Snijd de paprikasoorten en gedroogde tomaat zeer fijn en maak een dressing; voeg peper en zout naar smaak toe.
- Laat de dressing een uurtje staan voor gebruik.
- Neem een mooi bord en leg hier de slasoorten op.
- Vul de schelpen met quenelles van de mousse en plaats deze aan de rand van het bedje sla.
- Besprenkel de sla met de dressing en zorg dat de garnituur mooi verdeeld is.
- Snijd mooie dunne reepjes van de palingfilets en leg deze over de schelp heen.
Opmaak
- Garneer het geheel af met enkele sprietjes bieslook in de schelpen en complementeer met de twee cresssoorten.
- Geef bij dit gerecht vers gebakken broodsoorten.
Bedenker
Klaas Bronsema
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht