Met limoen en kokos gemarineerde tarbot
Met een jus van Tahitivanille.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
- Alle ingrediënten voor de marinade mengen en als laatste het vanillemerg toevoegen.
- De tarbot in repen snijden van ongeveer 10 cm à 30 gr.
- Leg de tarbot in de marinade en marineer gedurende 12 uur in de koeling.
- Voor de saus alle ingrediënten tegelijk in een pan doen en aan de kook brengen, laat dit 20 minuutjes rustig trekken.
- Van het vuur nemen en door een fijne zeef passeren.
- Leg de rijstvellen op een vochtige keukendoek en laat even zacht worden.
- Haal de tarbotrepen uit de marinade en leg per vel een reep in het midden, bestrooi lichtjes met peper en zout.
- Verdeel per reep de tai soy en de koriander en vouw de rijstvellen dicht.
- Leg deze op een met boter bestreken plaatje en pocheer op 70 °C gedurende 5 à 6 minuutjes.
- De vanillejus met de staafmixer met de klontjes boter monteren en als een spiegeltje op een bord dresseren.
- Per bord twee loempiaatjes in de jus leggen en garneren met inktvisinkt en tai soy.
Bedenker
Marnix Beekhuizen
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht