Krokant gebakken rode mul

Met couscous en gemarineerde Tasty Tom-tomaat.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Snijd de filets van de mul.
  2. Dep ze droog en verwijder met een pincet de graatjes.
  3. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en schenk deze over de couscous zodat deze net onder staat.
  4. Als de couscous alle vocht heeft opgenomen, doe er dan een beetje olijfolie bij en maak de couscous rul met een vork.
  5. Schil de winterpeen en snij hier een zeer fijne brunoise van.
  6. Snij van de buitenkant van de courgette ook zeer fijne brunoise (niet van de zaadlijst).
  7. Meng de winterpeen, de courgette, de lente-ui en de fijngesneden koriander door de couscous en breng deze verder op smaak met peper en zout.
  8. Plisseer nu de Tasty Tom-tomaat en snij ze daarna doormidden.
  9. Marineer de Tasty Tom-tomaat met de citroenolie en een klein beetje zout en maak ze lauwwarm onder een warmtelamp (of anders kort in de oven).
  10. Bak de mul mooi krokant op de huid met een beetje olie en gaar deze op lage temperatuur in de oven of onder een warmtelamp.
  11. Verwarm de couscous en voeg een beetje boter en zout toe.
  12. Stoof de cantharellen kort in een beetje gevogeltebouillon en een klont boter en breng ze verder op smaak met peper en zout.
  13. Herhaal dit met de dubbel gedopte tuinbonen.

Bedenker

Stan Bessems

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl