Krokant gebakken rode mul
Met couscous en gemarineerde Tasty Tom-tomaat.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Snijd de filets van de mul.
- Dep ze droog en verwijder met een pincet de graatjes.
- Breng de gevogeltebouillon aan de kook en schenk deze over de couscous zodat deze net onder staat.
- Als de couscous alle vocht heeft opgenomen, doe er dan een beetje olijfolie bij en maak de couscous rul met een vork.
- Schil de winterpeen en snij hier een zeer fijne brunoise van.
- Snij van de buitenkant van de courgette ook zeer fijne brunoise (niet van de zaadlijst).
- Meng de winterpeen, de courgette, de lente-ui en de fijngesneden koriander door de couscous en breng deze verder op smaak met peper en zout.
- Plisseer nu de Tasty Tom-tomaat en snij ze daarna doormidden.
- Marineer de Tasty Tom-tomaat met de citroenolie en een klein beetje zout en maak ze lauwwarm onder een warmtelamp (of anders kort in de oven).
- Bak de mul mooi krokant op de huid met een beetje olie en gaar deze op lage temperatuur in de oven of onder een warmtelamp.
- Verwarm de couscous en voeg een beetje boter en zout toe.
- Stoof de cantharellen kort in een beetje gevogeltebouillon en een klont boter en breng ze verder op smaak met peper en zout.
- Herhaal dit met de dubbel gedopte tuinbonen.
Bedenker
Stan Bessems
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht