Gezoete couscous

Met gesuikerde vruchten, pistachenoten en karnemelkijs.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

Mintolie

  1. Neem een halve bos mint en zet deze onder met arachideolie, dek dit af en laat zo twee dagen trekken.

Gesuikerde olijven

  1. Neem 8 stuks en zet onder met 1 deel suiker en 1 deel water.
  2. Breng dit gedurende twee weken elke dag aan de kook en laat weer afkoelen tot ze versuikerd zijn (regelmatig aanvullen met water zodat ze onder water blijven staan).

Boerenkarnemelk

  1. Karnemelk met 1 dun plakje gezouten citroen en wat zout laten trekken (een halve dag laten trekken, daarna zeven en eventueel zout naar smaak toevoegen).

Karnemelkijs

  1. 1 liter karnemelk, 350 gram suiker, rasp van 1/2 citroen en dit koud draaien tot -7° C.

Couscous

  1. Doe de couscous in een schaal, breng 2 dl water aan de kook en giet dit op de couscous, afdekken met trekfolie en rustig verder laten garen op een warme plek.
  2. Af laten koelen en op smaak brengen met poedersuiker en mintolie (koud serveren).

Pistachenoten

  1. Maak een mengsel van poedersuiker en water zodat het blijft plakken aan de pistachenoten.
  2. In de oven verwarmen op 170° C totdat ze krokant zijn.
  3. Snijd de gewelde abrikozen, zwarte olijven, gedroogde vijgen en dadels in gelijke stukjes.

Opmaak

  1. Couscous in het midden over vier borden verdelen.
  2. Garnituur verdelen over de couscous.
  3. Karnemelkijs in het midden en hierover een klein scheutje mintolie.
  4. De gezouten karnemelk uitserveren, de gast kan zelf de hoeveelheid karnemelk bepalen

Bedenker

Gerrit van den Berg

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?