In aardappel gefrituurde langoustine
Met langoustinethee en bread & butter met sinaasappel en gemarineerde eendenlever.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
- Vermeng de ingrediënten en gratineer met pepersuiker.
- Suiker karamellliseren en afblussen met witte wijn en vieux, 1/2 ltr visbouillon passeren en inkoken.
- Maak de langoustines schoon en laat het staartje eraan.
- Haal licht door de geklaarde boter.
- Schil de aardappel met de Chinese mandoline op de grootste stand en wind de slinger netjes rond de langoustines.
- Trek de roze peper hoog op smaak in olie en maak er mayonaise van.
- Maak extra op smaak met roze peper uit de molen.
- Maak bread & butter van brioche en doe er laag voor laag boerenjongens en gekonfijte sinaasappelschil door.
Bedenker
Martijn van Roon
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht