Huwelijk tussen zonnig Frankrijk en de Texelse Duinen

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 4 personen

Bereiding

  1. Knip de lavendelbloemetjes van de steel en rol ze tussen je handen los zodat je de kelkjes overhoudt.
  2. Kook van de steeltjes een extract en maak daar de basismix mee op smaak.
  3. Let op: lavendel is erg sterk van smaak dus een klein beetje is genoeg.
  4. Draai het ijs af en voeg op het laatste moment een eetlepel bloemkelkjes toe.
  5. Verwarm het duindoornsap en bind dit met wat Xantana.
  6. Daarna laten afkoelen.
  7. Schep drie bollen lavendelijs op een gekoeld bord, druppel de coulis om het ijs heen.
  8. Leg een lavendelbloem als garnering op het bord en strooi wat Apple Blossom om het ijs.

Bedenker

Willem Roeper

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?