Graflax van hert
Met sushi van Sint Jakobsvrucht en rode biet.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 6 personen
Bereiding
Graflax van hert
- Het hertenvlees bekleden met dille en rijkelijk bestrooien met de suiker-zoutmengeling.
- In zeer fijne plakjes snijden met vleessnijmachine.
Krokantje van honing
- Mixen in thermomix en in een fijne bolzeef doen en zeven op een silpatmatje.
- Gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 185 °C.
- Direct bestrooien met stuifmeelpollen als deze uit de oven komt.
Sint Jakobsvrucht met yoghurt en komkommer
- Komkommer schillen en in plakjes snijden met snijmachine.
- De reepjes gelijkmatig snijden en verpakken in vacuümzak en bestrooien met zout.
- Vervolgens vacumeren.
- De vruchten schoonmaken en tartaar van snijden (kleine blokjes), ½ vrucht per persoon.
- Mengen met Griekse yoghurt die wat gebonden is met Xantana en op smaak gebracht met limoenzeste, peper en zout.
- In kleine ringetjes verdelen en in de koelkast plaatsen.
- Vormen verwijderen en omwikkelen met de voorbereide komkommer.
- Was de rijst 3-4 keer, verwissel ook telkens het water tot je helder water verkrijgt.
- Rijst afgieten, in een kookpan doen en 130 g water toevoegen.
- Aan de kook brengen, deksel erop plaatsen en 12 minuten zachtjes laten koken.
- Hittebron uitschakelen en de rijst nog 8 minuten laten verder stomen.
- Intussen de rijstazijn, suiker, zout in een kookpan doen en alles verwarmen tot de suiker en zout gesmolten is.
- Laten afkoelen en dan vermengen met de rijst en mosterdzaadjes en in een ring lichtjes aandrukken, bedekken met een plakje gekookte rode biet en 1 Sint Jakobsvrucht die in fijne plakjes is gesneden.
- Verdelen over de vier torentjes.
- Bestrooien met Maldon-zeezout en een draai van de pepermolen.
- Afwerken met honingkrokantje en jasmijnbloempje.
- De overige Sint Jakobsvruchten kort grillen en halveren.
Opmaak
- Dresseren op een bord en het gerecht afwerken met een mengeling van Cress.
Bedenker
Eddy van Den Langenbergh
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht