Gesauteerde hertenbiefstuk

Met een mousseline van truffelaardappel, gebakken spinazie en een saus van mango en vossenbessen.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

Gesauteerde hertenbiefstuk

  1. Doe boter en olie in een koekenpan en laat het heet worden.
  2. Leg de hertenbiefstukken in de pan en bak de biefstukken aan alle zijden bruin.
  3. Laat de biefstukken naar eigen voorkeur verder garen in een oven van 175 °C (rood 5 minuten, rosé 10 minuten, doorbakken 15 minuten).

Mousseline van truffelaardappel

  1. Schil, ontpit en was de aardappelen.
  2. Breng de aardappelen aan de kook in water met zout, kook ze goed gaar.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze 1 minuut droog stomen.
  4. Knijp ze vervolgens door een pureeknijper heen en haal ze vervolgens door een zeer fijne zeef.
  5. Verwarm ondertussen de slagroom met de roomboter.
  6. Zodra dit warm is, voeg het beetje bij beetje bij de truffelaardappel totdat het zalfdik wordt.
  7. Breng de mousseline op smaak met zout en peper.

Gebakken spinazie

  1. Verwijder de steeltjes van de wilde spinazie en was de spinazie.
  2. Snipper de ui fijn en snij de knoflook in ragfijne blokjes.
  3. Laat een koekenpan gloeiend heet worden, doe olijfolie in de pan en bak hier in de spinazie in tot deze mooi donkergroen is.
  4. Laat de spinazie uitlekken op een zeef en breng op smaak met zout en peper.

Saus van mango en vossenbessen

  1. Schil en snij de mango in grove stukken en kook de mango, vossenbessen en suiker tot een puree.
  2. Zeef het en voeg aceto balsamico toe naar smaak.

Opmaak

  1. Neem een rond diep bord.
  2. Leg midden in het bord een stekertje neer.
  3. Doe onder in het stekertje de mousseline en leg daarop de spinazie.
  4. Verwijder het stekertje, trancheer het vlees en leg dit bovenop de spinazie.
  5. Schep de saus langs het torentje

Bedenker

Maarten Bijlsma

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl