Geroosterde wilde duif

Op een dambord van wortel en aardappel met cantharellen, morieljes en geroosterde hazelnoten en hazelnootjus.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Rooster de wilde duif en snij deze vervolgens los van het karkas.
  2. Krab de pootjes schoon, haal door het eiwit en vervolgens door de panko.
  3. Frituur ze goudbruin.
  4. Snij de aardappel en de wortel op de snijmachine.
  5. Snij deze vervolgens tot gelijke vierkantjes.
  6. Leg de morieljes in water.
  7. Rooster de hazelnoten in de oven.
  8. Sauteer de cantharellen kort.
  9. Breng de jus aan kook en monteer deze met de hazelnotenolie.

Opmaak

  1. Maak een bord op met de verschillende componenten, de vierkantjes om en om op kleur onderop.
  2. Laat de pootjes van de duif omhoog steken.

Zie de foto.

Bedenker

Thijs Griffioen

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl