Gekonfijte foie gras
Met bloedsinaasappel en citruskaramel.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
Eendenlever
- Kuis de eendenlever (= van bloedvaten ontdoen) of vraag de poelier of hij dat wil doen.
- Rol de lever vervolgens strak op in krimpfolie zodat het op een worst lijkt.
- Pocheer deze 18 minuten in de oven op 71° C.
- Let op dat u dit in een bak of braadslee doet, de worst wordt namelijk erg zacht.
- Af laten koelen.
- In mooie plakken snijden.
Compote
- Snij de sinaasappel uit in partjes.
- Vang het vocht op en verwarm dit tot het kookpunt.
- Dan de gelatine toevoegen.
- Koud laten worden.
- Mengen met de partjes.
Citruskaramel
- Doe de suiker in een pannetje, samen met het sap van een citroen en een scheutje water.
- Breng dit aan de kook zónder er in te roeren tot het een goudbruine kleur krijgt.
- Giet het dan uit op een bakplaat met vetvrij papier.
- Hard laten worden en vervolgens in grove stukken breken.
Opmaak
- Serveer deze met wat in olijfolie aangemaakte salade.
- Steek de karamel in de foie.
- Maak er een mooi bord van, met de compote.
Bedenker
Paul Fagel
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht