Gekonfijte eendenbout

Met kapucijners en kaviaar van piccalilly.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Verwijder het vet en de botten en snijd de gekonfijte eendenboutjes in kleine stukken.
  2. Bak het eendenvlees op hoog vuur in een passende sauteuse krokant.
  3. Breng de tapioca in ruim water aan de kook en laat deze ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  4. Spoel daarna af met koud water.
  5. Verwarm de piccalilly, zeef dit en voeg bij de tapioca.
  6. Breng aan de kook en laat dit langzaam afkoelen.
  7. Bereid de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking en verminder de dosering tot de helft.
  8. Voeg bij het koken van de puree 1 dl room toe en vul een thermosifon hiermee af.
  9. Voeg 1 koolzuurpatroon toe.
  10. Verwarm de gare kapucijners, rode kool en de zuurkool.
  11. Verwarm 4 passende glazen en bouw het geheel in laagjes op.
  12. Spuit als laatste de aardappelmousseline op het gerecht en garneer af met de piccalillykaviaar en de Affilla Cress.

Bedenker

Guido Robert

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl