Drieluik

Lolly van konijn, tartaar van hert en langzaam gegaarde tamme eend.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

Lolly met crumble

  1. Lichte karamel maken van de suiker en de stroop.
  2. Ingrediënten fijnsnijden en op een siliconenmatje leggen.
  3. Karamel erop gieten en in de oven laten kleuren tot een lichte karamel.
  4. Uit de oven halen, laten afkoelen en in de thermoblender fijn draaien.
  5. Bouten om en om aanbraden, afblussen met aceto en de rest van de ingrediënten toevoegen naar smaak.
  6. Zorg dat de bouten onder het vocht staan en dan 20 minuten stoven in de oven op 180 ºC.
  7. Daarna in kookzakken doen en vacumeren.
  8. In een oven ongeveer 3 uur laten garen op 85 ºC (als de beentjes er uitvallen is het goed).
  9. Konijn plukken, bouillon zeven en blaadje gelatine toevoegen.
  10. Alles bij elkaar doen en goed mengen, in een patévorm doen en onder druk wegzetten.

Voor de presentatie

  1. Gelei maken van Nouilly Prat met wat peper en zout, blaadjes van Daikon Cress en agar.
  2. Blokjes snijden van de paté, stokje (van bijvoorbeeld zoethout) erin en even aanvriezen.
  3. Door de gelei halen, streep crumble op het bord zetten.

Tartaar van hertenfilet met wildbouillon en Astina Cress

  1. Hert zeer fijn snijden.
  2. Sjalot fijnsnipperen en op smaak brengen met olijfolie, peper en zout.
  3. Tartaartjes van vormen.
  4. Krachtige wildbouillon maken.

Langzaam gegaarde eendenborst met een tuille van shiitake

  1. Eend aanbraden en verder garen in een oven van 85 ºC.
  2. Tuillebeslag maken en strepen trekken op siliconenmatjes.
  3. Afbakken op 170 ºC en rond een aanzetstaal krullen maken.

Opmaak

  1. Hert in stekertje doen en op de bodem van een tumbler schikken, bouillon lauwwarm maken en er voorzichtig rondom gieten.
  2. Afwerken met de Cress.
  3. Eend trancheren en in de tuillekrul dresseren met wat sla.

Bedenker

Etienne Minnaert

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl