Coquille met bloemkool en notenboter
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
Bloemkoolcrème
- Maak de bloemkool schoon (bewaar de harde kern van de bloemkool) en snij dan 20 gram ervan in kleine roosjes.
- Kook de rest van de bloemkool gaar in ruim kokend water met zout.
- Als de bloemkool gaar is, met de crème fraîche in een blender opdraaien.
- Daarna de puree op smaak maken met peper en zout.
- Haal vervolgens de helft van de puree eruit en doe deze in een bekken.
- Myoteer vervolgens de kerriepoeder en meng dit met de rest van de bloemkoolpuree (nu heb je twee kleuren puree).
Notenboterschuim
- Doe de roomboter in een pan en laat deze op laag vuur smelten.
- Al roerend aan laten bakken tot de boter verkleurt.
- Zodra de boter nootachtig begint te ruiken is hij goed.
- Zeef de boter in een pan en meng deze met de kippenfond en de melk.
- Verwarmen tot 70 °C.
- Breng op smaak met citroensap.
Opmaak
- Verwarm beide purees, bak de rauwe bloemkoolroosjes goudbruin in beetje olie.
- Bak tussendoor de coquilles aan beide kanten goudbruin.
- Doe vervolgens een plakje rauwe bloemkoolkern op beide gebakken coquilles.
- Doe daar wat geraspte macadamia op.
- Schuim de saus op met een staafmixer en maak het gerecht op op bord.
Bedenker
Dennis Huwaë & Bobby Rust
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht