Tompouce van kruidkoek en pure chocolade
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 4 personen
Bereiding
Kruidkoek
- Verwarm de oven voor op 170° C.
- Meng de boter tot en met de citroen met elkaar in de blender.
- Klop de eiwitten los.
- Voeg de geklopte eiwitten met de bakpoeder bij de massa.
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat met een hoge rand.
- Stort de kruidkoekmassa op de bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven.
- Bak de massa ongeveer 20 minuten.
- Stort deze vervolgens op een theedoek en laat uitwasemen.
Chocolademousse
- Smelt de couverture au bain-marie.
- Sla de slagroom tot yoghurtdikte.
- Klop de eiwitten.
- Voeg tijdens het kloppen de suiker er voorzichtig in een paar keer aan toe.
- Het eiwit is goed als het stevige pieken geeft.
- LET OP: Als je de drie bestanddelen met elkaar gaat mengen, zorg er dan voor dat het temperatuurverschil zo klein mogelijk is.
- Meng eerst de chocoladecouverture met het eiwit.
- Meng vervolgens de slagroom door deze massa.
Tompouces
- Snijd de plak kruidkoek één keer horizontaal door.
- Snijd hiervan repen ter grootte van een kleine tompouce.
- Spuit op een plakje de chocolademousse en leg het andere plakje er bovenop.
- Laat dit opstijven in de koeling.
- Giet een chocoladespiegel er overheen als de tompouce is opgesteven.
Bedenker
Gerben Zuidersma
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht