Tompouce van kruidkoek en pure chocolade

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 4 personen

Bereiding

Kruidkoek

  1. Verwarm de oven voor op 170° C.
  2. Meng de boter tot en met de citroen met elkaar in de blender.
  3. Klop de eiwitten los.
  4. Voeg de geklopte eiwitten met de bakpoeder bij de massa.
  5. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat met een hoge rand.
  6. Stort de kruidkoekmassa op de bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven.
  7. Bak de massa ongeveer 20 minuten.
  8. Stort deze vervolgens op een theedoek en laat uitwasemen.

Chocolademousse

  1. Smelt de couverture au bain-marie.
  2. Sla de slagroom tot yoghurtdikte.
  3. Klop de eiwitten.
  4. Voeg tijdens het kloppen de suiker er voorzichtig in een paar keer aan toe.
  5. Het eiwit is goed als het stevige pieken geeft.
  6. LET OP: Als je de drie bestanddelen met elkaar gaat mengen, zorg er dan voor dat het temperatuurverschil zo klein mogelijk is.
  7. Meng eerst de chocoladecouverture met het eiwit.
  8. Meng vervolgens de slagroom door deze massa.

Tompouces

  1. Snijd de plak kruidkoek één keer horizontaal door.
  2. Snijd hiervan repen ter grootte van een kleine tompouce.
  3. Spuit op een plakje de chocolademousse en leg het andere plakje er bovenop.
  4. Laat dit opstijven in de koeling.
  5. Giet een chocoladespiegel er overheen als de tompouce is opgesteven.

Bedenker

Gerben Zuidersma

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl