Twee keer chocolade, twee keer peer

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Dessert 4 personen.

Bereiding

  1. Laat de melk trekken met de vanille.
  2. Smelt de chocola voor de helft au bain-marie.
  3. Wanneer de melk kookt de gelatine er in oplossen.
  4. Giet het geheel over de chocolade zodat er een egale massa ontstaat.
  5. Laat de chocolademassa hangend worden.
  6. Draai ondertussen de slagroom lobbig.
  7. Zodra de chocola hangend begint te raken, deze met de slagroom vermengen en laten opstijven in de koeling.

Schuim van Poire Williams

Al de ingrediënten vermengen en in kidde gieten met één patroon.

Opmaak

  1. Neem een langwerpig bord en een hoog glas, bijvoorbeeld een longdrinkglas.
  2. Vul het glas voor eenderde met het schuim van Poire Williams, vul verder af met de wittechocolademousse.
  3. Snij de gepocheerde peer in vieren en leg op elk bord een kwart peer, garneer met de Karma Orchidee en Apple Blossom.

Bedenker

James Gehrmann

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?